Mätä-Film

21.10.2021 16:00

Tiivistämö

*uusi stream-linkki: https://vimeo.com/event/1401533/videos/637463899/  

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Mätä-Film nuorten lyhytelokuvakilpailu on osa Mätä-Fest –tapahtumaa, joka järjestetään koulujen syysloman yhteydessä. Kilpailun idea ja konsepti on lähtöisin nuorilta, jotka halusivat saada nuorten tekemiä lyhytelokuvia esille. Lyhtyelokuvissa tulee käyttää vapaasti soveltaen teemaa: ’Läpimätä’. Mätä-Film rohkaisee kokeilemaan ja irroittelemaan! 

Kilpailun finaali on Tiivistämöllä 21.10.2021. Tapahtumassa esitetään kaikki yhdeksän semifinaaliin päässyttä elokuvaa ja julkistetaan voittaja. Tämän lisäksi paneelikeskusteluissa puhutaan finalisti lyhytelokuvista ja yleisesti elokuvien tekemisestä. Finaalia pääsee seuraamaan sekä paikan päälle että streamiin Helsinki-kanavalla. (helsinkikanava.fi). Semifinaaliin valitut lyhytelokuvat ovat katseltavissa helsinki-kanavalla myös tapahtuman jälkeen. 

Semifinaaliin valitut lyhytelokuvat ovat:

2038 (Tekijä: Iida Elstelä )

Aarnivalkea (Tekijät: Leino Daavitsainen, Elena El Founti)

Alice Springs (Tekijät: Niilo Korpihete, Eemeli Uljas)

 Final Countdown (Tekijät: Aleksi Kärävä, Lumi Lehto )

Ilmari Von Keskimaa, Auter_2 (Tekijä: Mathias von Appel )

 Keskipäivä (Tekijät: Tyko Tamminen, Juhana Vaittinen, Benjamin Phosri )

Last Mans Best Friend (Tekijä: Leo Väisänen )

Mitäs Joona (Tekijä: Elsa Kallio )

Onnellisesti Omistajani (Tekijät: Viljami Penttilä, Jaakko Ranta )

Voittajaelokuvan tekijöille toteutetaan päivän mittainen koulutustilaisuus, jossa tekijät pääsevät Yleisradiolle kohtaamaan alan ammattilaisia ja oppimaan heiltä tärkeitä taitoja. 

Mätä Film -tapahtuman tuotannosta vastaa Helsingin Kaupungin nuorisopalvelut ja Mätä-Fest työryhmä yhteistyössä Yleisradion kanssa.